У дворишту Културног центра у Кикинди током ове недеље одржава се радионица "Мали кувар“ на којој око тридесеторо деце узраста од седам до једанаест година учи да спрема разнолика јела од традиционалних до иностраних. Уз гастрономске вештине, мали кувари усвајају и основна правила понашања у кухињи, стичу хигијенске навике и уче како правилно да користе есцајг.
Радионицу "Мали кувар“ Културни центар у Кикинди организује током летњих месеци од 2019. године. Интересовање је увек велико, тако да број места буде попуњен у кратком периоду.
"Циљ радионице је да деца нуче нешто. Ми смо хтели да ту буду нека јела из наше средине, као што су чикови, гибанчице и мафини, а данас имамо ексклузиву – правимо немачки специјалитет. Сутра имамо шпанско јело, а у петак по традицији, идемо у Велики парк са извиђачима, да кувамо котлић“, истиче Тања Ножица из кикиндског Културног центра.
Извор: РТВ