ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Уручена возила и опрема за случај ванредних ситуација
На платоу испред Градске куће, представљањем набављених возила и опреме, у укупној вредности од 241.600.00 евра представљен је пројекат Interreg ИПА програма прекограничне сарадње Румунија-Србија “Румунско-српско прекогранично праћење ризика у случају ванредних ситуација” . 


Уз симболичну примопредају кључева возила, градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да је реализација оог пројекта од великог значаја ои да представља наставак активности започетих 2017. године, кроз пројекат “Заједничко управљање ризицима од поплава”.


За град Зрењанин набављени су камион цистерна – за пијаћу воду, капацитета 8.000 литара, минибус – за превоз 21 особе, машина за пуњење кеса са песком, електро-виљушкар, теренско возило - pick up и пратећа опрема: моторне тестере, радио станице, батеријске лампе, продужне мердевине, ватрогасна црева, маске, ручна колица, склопиви кревети, прслуци за спасавање, униформе и дрон. Нова опрема консолидоваће капацитете и перформансе локалних, окружних и регионалних заједничких специјализованих интервентних јединица.


Истовремено, ова опрема ће олакшати планирање и спровођење будућих заједничких акција и интервенција. Такође, у наредном периоду, у оквиру пројектних активности предвиђено је и организовање студијских посета и презентација употребе набављених средстава, извођење обука из области цивилне заштите, као и извођење заједничке тактичко-показне вежбе.


Извор и фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian