ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Град Зрењанин конкурисао за престижну титулу Престоница културе Србије 2024. године
Град Зрењанин конкурисао је код Министарства културе и информисања Владе Републике Србије на  јавни позив за исказивање интересовања локалних самоуправа за учешће у програму Престоница културе Србије 2024. Године.


Тим поводом у Барокној Сали одржан је састанак Комисије формиране у те сврхе али и представљен програм „Престоница културе Србије”. Одлуку о избору пројеката на основу образложеног Предлога одлуке од стране стручне комисије донеће министар културе и информисања коју образује орган који расписује јавни позив, а решење о додели средстава донеће министар након усвајања буџета за 2023. годину сходно опредељеним средствима за те намене.


Иначе, Министарство у оквиру програма Престоница културе Србије 2024. године пружа подршку локалним самоуправама или групи подносилаца да, у сарадњи са установама, уметничким и другим удружењима за обављање делатности културе, појединцима и другим субјектима у култури, унапреде своје капацитете у култури, ојачају културну инфраструктуру и обогате културну понуду.


За Престоницу културе Србије 2023. године изабран је град Чачак. Министарство културе је за пројекат Престоница културе Србије 2023. године издвојило 298,5 милиона динара, а вредност целог пројекта је 500 милиона динара.


Град Зрењанин

sr_RSSerbian