ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Уручени уговори за унапређење органске производње и доделу средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава
Јуче су у Градској кући у Зрењанину уручени уговори корисницима који су добили средства на два конкурса из области пољопривреде, а које је расписао Град Зрењанин.


У питању су конкурси који се односе на унапређење органске производње и доделу средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, у набавку нове опреме, машина и механизације, у 2023. на територији града Зрењанина.


Присутним пољопривредницима уговоре је уручио градоначелник Симо Салапура истичући  да је ова мера можда скромна, али да је уверен да ће њима много значити.


- Ова година је свакако година када је привредницима потребна свака врста помоћи, што због кретања цена на тржишту, што због повећања цена репроматеријала, неповољних кредита и сматрамо да смо овом мером направили скромни допринос људима који се баве или органском производњом, или производе на мањим парцелама, односно у мањим пољопривредним газдинствима – рекао је градоначелник.


Када је у питању органска производња, указао је, Зрењанин је поред Новог Сада једини град који даје субвенције и подршку за такву врсту производње. За конкурс из области органске производње опредељено је два милиона динара , а расписан је у намери да пружи подршку мањим пољопривредним газдинствима, додао је градоначелник.


Фото- Град Зрењанин                            

sr_RSSerbian