ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Отворена изложба „Милан Минић архитекта и сликар, траг у времену“

Изложба „Милан Минић архитекта и сликар, траг у времену“  др Игора Марића отворена је у уторак, 27. јуна у Малом салону зрењанинског Народног музеја. Изложба је посвећена лику и делу познатог српског архитекте и сликара који је рођен у Пријепољу 1889. године, а школовао се у Београду и Паризу.Милан Минић је творац значајних архитектонских дела која између осталог обухватају хотеле „Далмација“ и „Херцеговина“ у Бањи Ковиљачи, хотел „Зелени венац“ у Шапцу, хотел „Мажестик“ у Београду, православну цркву у Дрвару, Дом културе у Мајданпеку, Клуб Извршног већа у Београду и др.
Минић је иза себе оставио и значајан сликарски опус, током целог свог професионалног живота био је ангажован у различитим асоцијацијама почев од Удружења југословенских инжењера и архитеката, Клуба архитеката, Инжењерске коморе, Удружења ликовних уметника Србије и др.


Изложба показује Минићев животни пут и његова најзначајнија архитектонска и ликовна оствaрења. Изложбу организује Савез инжењера и техничара Србије и Друштво инжењера Зрењанин у сарадњи са Институтом за архитектуру и урбанизам Србије и  зрењанинским Народним музејом. Изложба ће бити отворена до 11.јула.Н.Јоњев

 
sr_RSSerbian