ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Пријем и признања за припаднике Полицијске станице у Апатину
Поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана Полиције Републике Србије, у „Плавој“ сали општине Апатин приређен је пријем за припаднике Полицијске станице у Апатину.


Ова два Дана се обележавају у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија 15. јуна на Духове (Света Тројица) одиграла пресудну улогу код Чукур-чесме, као и наредна два дана током турског бомбардовања Београда. Иначе, Духови су слава Министарства унутрашњих послова и Полиције Републике Србије.



Награду „Најбољи полицијски службеник“ ове године су понели Никола Родић, на радном месту полицајац I, Драган Влатковић, на радном месту вођа смене дежурне службе ПИ Апатин, и Жаклина Крпјан, на радном месту форензички вештак, поручник полиције.



Председница општине Апатин Дубравка Кораћ истакла је значај традиционалне сарадње Полиције и локалне самоуправе, а затим и честитала добитницима заслуженог признања.



„Мени је заиста драго да је троје припадника ПС у Апатину данас награђено, пре свега за рад који су исказали у служби у претходном периоду. Од изузетног је значаја сарадња полиције са локалном самоуправом и свим нашим становницима. То смо могли да видимо и на јучерашњој презентацији на Тргу Николе Тесле, где је полиција показала своју опрему и где се пре свега приближила нашим најмлађим суграђанима који су имали прилику да се упознају са техником, да схвате да су полицајци њихови пријатељи и да могу да им се обрате када имају неки проблем. Посебно ми је драго што смо данас наградили човека који ради као школски полицајац и покрива озбиљан и важан терен наше основне школе где имамо преко 1000 ученика“, рекла је Дубравка Кораћ.



Општина Апатин

sr_RSSerbian