ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Матурантски плес са Европом у Кикинди
Матурантски плес са Европом, "Матурантска парада", одржана је на Градском тргу по 16. пут, испред Градске куће. Тако је више од 400 матураната Техничке школе, Средње стручне школе ''Милош Црњански'', Гимназије ''Душан Васиљев'' и Економско – трговинске школе учествовало у великом пројекту заједно са својим вршњацима из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.




Манифестацији је присуствовао и Никола Лукач, градоначелник Кикинде, са својим сарадницима. ''Нека из овог периода извучете све оно најбоље, да се сећате школе, својих другара, професора и учитеља, који су вам пренели знање од великог значаја за даљи живот.



Подржавајте једни друге, будите осећајни, помозите свима. Нека вам наредни период у животу буде испуњен осмехом, радошћу, срећом, љубављу и успехом. Будите понос својих родитеља, својих школа, а потом се вратите у ваш град, који ће све учинити да заједно са вама креира лепшу будућност'', поручио је градоначелник. У програму су, поред матрураната, учествовали ученици основних школа, као и Балетске школе Културног центра Кикинда.


Сви заједно су, уз минут ћутања, пре свечаног програма, пустивши беле балоне, одали почаст настрадалима у Београду и Младеновцу:


''До сада је у паради учествовало преко седам хиљада матураната, што значи да је овај догађај одавно постао душа нашег града и ниједна генерација не може да замисли крај школовања без ове свечаности'', додао је Марко Марковљев, В.Д. директора Културног центра Кикинда.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian