ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржана 24. седница Скупштине града Зрењанина
Као најзначајнију тачку 24. заседања, Скупштина града Зрењанина данас је усвојила Предлог одлуке о давању сагласности на коначан нацрт јавног уговора за поступак избора приватног партнера на реализацији Пројекта јавно-приватног партнерства финансирања и извођења радова на потпуној санацији-ремедијацији и затварању постојеће градске депоније-сметлишта на територији града Зрењанина и изградњи санитарне касете, са јавним плаћањем.

Како су истакли представници Града, овим су настављене активности и процедуре које имају за крајњи циљ решавање вишедеценијског еколошког проблема и заустављање даљег загађења града.

Градоначелник Симо Салапура истакао је да ће у наредним данимауследити и потписивање уговора с приватним партнером.

- Ово је јако битна ствар за Зрењанин, јер је наша депонија активна од 1986. године, од када и загађује животну средину, пошто се на њу годишње одложи између 25 и 30 хиљада тона различитог смећа. Висина смећа у појединим деловима депоније достиже десет метара, а сведоци смо да током летњих месеци долази до самозапалења, што изазива велике проблеме по становништво - истакао је Салапура.



Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian