ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Завршни концерт Плесног студија “Јефимија“ и хуманитарна акција “За ђака првака“
У Дому културе у Руском Селу одржан је завршни концерт Удружења и Плесног студија ''Јефимија", као и хуманитарна акција ''За ђака првака'', којом су сви будући ученици првог разреда у рускоселској основној школи добили на поклон школске торбе.


Манифестацији су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, председник Савета Месне заједнице, Душан Марјановић и њихови сарадници.


''Не постоји лепши начин него игром и песмом да будућим првацима пожелимо све најлепше када у септембру буду постали ученици, а посебно је задовољство што су на поклон добили школске торбе, у оквиру акције и манифестације. Руско Село је мултикултурална средина која негује обичаје и културу свих народа који ту живе, поносни на различитости, љубоморно чувајући праве животне вредности, а управо су овакви програми најлепши пример тога'', рекао је градоначелник.


Торбе је добило 20 будућих првака ОШ ''Глигорије Попов'' у Руском Селу:


''Веома смо поносни на рад Удружења Јефимија које на прави начин промовише најлепше животне вредности, радује нас чињеница да ћемо ове године имати 20 првака, а ова акција којом је будућим првацима подељено 20 торби служи као пример и другима да се прикључе у хуманитарни програм нашег села'', додао је Марјановић.


У програму су учествовале чланице свих узрасних категорија ''Јефимије'', као и чланице Балетске школе Нови Сад, издвојеног одељења Кикинда:


''Наш Плесни студио окупља 16 чланица, а свакако ћемо примати нове чланове. До сада смо организовали Фестивал плеса, што ће постати традиционална манифестација, као и акција за ђака првака којом желимо да обрадујемо све будуће прваке у нашој школи'', надовезала се Снежана Аћамовић, председница Удружења ''Јефимија''.


Град Кикинда

sr_RSSerbian