ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Председница Маја Гојковић разговарала са муфтијом србијанским и војвођанским Мухамедом Зиљкићем
    Председница Покрајинске владе Маја Гојковић разговарала је данас са муфтијом србијанским и војвођанским Мухамедом Зиљкићем o наставку сарадње на започетим пројектима, и даљој подршци програмским активностима Муфтијства војвођанског које доприносе унапређењу положаја исламске заједнице у АП Војводини.

  Председница Гојковић истакла је да, годинама уназад, подршку Покрајинске владе имају програми и манифестације значајне за очување традиције и културе исламске заједнице у АП Војводини. Међу њима је и Бајрамска софра, традиционална манифестација поводом Курбан бајрама, која окупља верске великодостојнике и грађане Новог Сада, и шаље најлепшу слику заједништва из Србије и АП Војводине.  

Муфтија Зиљкић истакао је значај досадашње подршке са покрајинског нивоа у остваривању права исламске заједнице у Војводини.   Председница Гојковић и муфтија Зиљкић разговарали су и о могућностима подршке у изради пројектно-техничке документације за изградњу културно-духовног центра исламске заједнице у Новом Саду.  Састанку је присуствовала покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Александра Ћирић Бошковић.


Влада Војводине    

sr_RSSerbian