ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Свечано отворен Европски турнир у инклузивној кошарци за жене
Почео је Европски турнир у инклузивној кошарци за жене у Зрењанину, а јуче га је свечано отворио министар спорта Републике Србије Зоран Гајић.


Отварање је уприличено у амбијенту Градске баште, у присуству званичника министарства спорта, покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте, оснивача Института за женски спорт и селекторке кошаркашке репрезентације Србије Марине Маљковић, градоначелника Зрењанина Сима Салапуре са сарадницима, као и представника Специјалне олимпијаде Србије и прослављеног одбојкаша Владимира Вање Грбића, амбасадора Специјалне олимпијаде.


Све репрезентације су учествовале у свечаном дефилеу, а публика је поздравила и улазак заставе Специјалне олимпијаде. Прочитан је и текст спортске заклетве, која поручује: “Дозволи ми да победим, а ако не могу победити, дозволи ми да будем храбар у покушају”.


На Европском турниру у инклузивној кошарци учествује осам националних селекција - Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Литваније, Португала, Румуније и две селекције домаћина, Србија 1 и Србија 2. Синоћ су одигране прве утакмице у “Кристалној дворани” и хали спортова “Звонимир Звонко Вујин”.


Куриозитет је да нашу репрезентацију чине у већини девојке из зрењанинског клуба “Хенди спорт”, уз две играчице из Панчева.


Додељене су и захвалнице Специјалне олимпијаде појединцима који су помогли да се турнир у Зрењанину организује на најбољи начин: Мирославу Крогулецу, спортском директору Специјалне олимпијаде Европе, Марини Маљковић, Симу Салапури, Данету Басти и Зорану Гајићу. Захвалнице је уручио директор Специјалне олимпијаде Србије Александар Станојевић.

Фото- Град Зрењанин
sr_RSSerbian