ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Потпредседница Божић обишла Бачку Паланку након невремена
  Потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић обишла је  Бачку Паланку након олујног невремена.


"Штету су претрпели пољопривредни усеви, на површини између четири и пет хиљада хектара, оштећени су стамбени објекти, школе и вртићи. Велика штета настала је и на згради Народне библиотеке „Вељко Петровић“, где је оштећен кров.


Овом приликом потпредседница Божић је потврдила настојања Покрајинске владе и залагање председнице Маје Гојковић за санацију штете и отклањање последица невремена.


Потпредседница је навела да је потребно прилагођавање појединаца, друштава и држава новонасталим временским променама, нарочито у местима која имају искуства са непогодама. Нагласила је да је неопходно предузети све мере заштите и осигурања пољопривредних добара, уз прилагођавање намене средстава из буџета Републике, Покрајине и локалних самоуправа како би се заједничким залагањем на најефикаснији начин отклонила свака врста штете која се у овом случају мери милионима динара.  


Приликом обиласка, председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница изнео је податке о насталој штети, као и о корацима које су предузети у циљу спречавања настанка веће штете – испаљене су укупно 182 противградне ракете у правцу најугроженијих области попут Бачке Паланке, Темерина и Бачког Петровца.


Влада Војводине

sr_RSSerbian