ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Манифестација „ Дани пива“ добитник награде „Капија успеха“

Манифестација „ Дани пива“ у Зрењанину у категорији манифестационог туризма, добитник је награде „Капија успеха“ коју 32. пут додељује Привредна комора Војводине.

 

 

Поред поменуте манифестације, награђени су и Хотел „Пупин“ у Новом Саду у категорији градског туризма, „Музеј Тера“ у Кикинди у категорији културно- историјског туризма и „Вила Вико“ у Ченеју у категорији руралног туризма.

 

 

Добитник специјалног признања које додељује Привредна комора Војводине припало је Данку Денешу за унапређење и афирмацију рецептивног туризма и промоцију АП Војводине као туристичке дестинације.

 

 

Добитницима је признања уручила председница Покрајинске владе Маја Гојковић на свечаности одржаној тим поводом у Хотелу „Пупин“. Гојковић је поручила да ће Покрајинска влада, како би се задржаo узлазни тренд у том привредном сектору, наставити да заједно са компанијама које овде послују гради још бољу туристичку понуду, улагањем у  инфраструктуру и развој постојећих потенцијала.

 

 

 

-Овогодишњи добитници признања 'Капија успеха' дали су велики допринос врхунским достигнућима домаћег туризма у 2023. години. Наша покрајина је прошле године по први пут у историји остварила преко два милиона посета туриста из иностранства- навела је председница Маја Гојковић и додала да је зато можемо прогласити најуспешнијом годином у историји овдашњег туризма.

 

 

Она је нагласила да је носилац развоја туризма домаћи туриста, који се у последње време, чешће него раније, одлучује да одмор проведе у Србији. -Тренутно, Покрајинска влада активно ради на реализацији пројекта Инфо-центра ЈП 'Национални парк Фрушка гора' на Иришком венцу, у вредности 170 милиона динара. У исто време, на месту некадашње пруге Петроварадин – Беочин ускоро ћемо добити потпуно нову зелену стазу дужине 17 километара, пројекат вредан близу 22 милиона динара- навела  је Гојковић.

 

 

Председница Покрајинске владе истакла је да ћемо уз Фрушку гору, знатно квалитетнију туристичку понуду имати и у осталим деловима наше покрајине и честитала добитницима овог признања уз жељу да у будућности буду још продуктивнији. Присутнима су се обратили и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председница комисије Наташа Павловић. Догађају су присуствовали и председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

 

 

Фото- Влада Војводине    

 

sr_RSSerbian