ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржана 10-та манифестација „Дани тарашких рода“
У Тарашу, селу надомак Зрењанина, у суботу 01. јуна, одржана је десета јубиларна манифестација “Дани тарашких рода”. Отварању су присуствовали Немања Ивановић, вршилац дужности помоћника покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Цица Вучковић, помоћница градоначелника Зрењанина, која је поздравила присутне у име Града Зрењанина, градоначелника и у своје лично име. - Управо када Зрењанин буде Престоница културе Србије, овде ћемо обележити 10 година од проглашења Тараша за “Европско село рода” - рекла је она и додала да јој је драго што у Тарашу види пуно деце, и да се нада да ће их бити још више, управо у складу са симболиком коју доносе роде.
Иначе, Тараш је 2015. године проглашен  за “Европско село рода” од стране немачке фондације “ЕуроНатур” и ту титулу има укупно 15 села у исто толико европских држава.
Помоћник покрајинског секретара Ивановић истакао је тај податак, али уз констатацију да село данас није старо, јер школу у њему похађа 112 деце. Поручио је да ће Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и убудуће подржавати овакве манифестације, а кроз њих и промоцију аутентичних, домаћих производа.
По традицији, и 10. “Дани тарашких рода” су, као и до сада, у највећој мери били посвећени деци.
Фото- Град Зрењанин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian