ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Обележена 82. годишњица сећања на кикиндске интернирце
Полагањем венаца на Споменик интернирцима у Парку пријатељства Нарвик, обележена је 82. годишњица сећања на дан када је 46 Кикинђана интернирано у концентрациони логор Бејсфјорд у Норвешкој, током Другог светског рата.Обележавању су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, председник Градског парламента, Младен Богдан и Небојша Јованов, члан Градског већа.


''Град Кикинда труди се да негује лепу традицију добросуседских односа са свим братским градовима и то се показало у претходном периоду узвратним посетама, потписивањима повеља и братимљења о сарадњи, а желимо да јаку сарадњу наставимо да негујемо и са нашим братским градом Нарвиком не само због историјске повезаности, већ и због бројних могућности напретка у свим областима нашег друштва'', рекао је Богдан.


Венце су, поред представника Града Кикинде, положили представници СУБНОР-а, Српских ратних ветерана и ветерана ПЈП: ''Оно на шта смо посебно фокусирани јесте едукација, пре свега млађе популације, како се ове ствари никада не би заборавиле. Надам се да ћемо следеће године на обележавању имати велики број ученика'', подсетио је секретар Српско-норвешког друштва, Тибор Фиреди.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian