ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
За реконструкцију зеленила Шећеранског парка Граду Зрењанину 7,5 милиона динара
Министарство за заштиту животне средине Граду Зрењанину доделило је  7.492.760 динара за пројекат реконструкције зеленила Шећеранског парка, а на основу јавног конкурса расписаног од стране поменутог министарства.


Шећерански парк, површине 34.000 м2, је други парк по величини на територији града Зрењанина и од велике важности је задржати овај зелени коридор, који представља тампон зону и одваја радну зону од околних намена, рекреације и становања, наводи се на званичном сајту Града Зрењанина.


Да би у потпуности испунио своју еколошку улогу он мора остати у континуитету сачињен од високог зеленила, те га је потребно плански допунити квалитетним и високо декоративним дендроматеријалом и интезивно га одржавати.Биће то трећи градски парк - после парка на “Путникову” и Карађорђевог - који се реконструише у кратком временском периоду, истакли су представници Града Зрењанина.


Пројектом је предвиђена садња 510 садница аутохтоних биљних врста, и то 380 комада лишћарских садница и 130 комада четинарских садница. Подељен је у две фазе - прва ће бити реализована уз подршку Министарства заштите животне средине, а друга уз подршку Министарства културе. Укупна вредност пројекта је 18,8 милиона динара, а Град Зрењанин ће учествовати и сопственим средствима у износу од 3.817.290 динара.


Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian