ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
378 студената добило стипендије
У Градској кући у Кикинди уприличена је свечаност поводом потписивања уговора са студентима који похађају факултете и високошколске установе. Чак 378 младих Кикинђана добило је стипендију у износу од 9.000 динара, односно подстицај од 4.000 динара, у зависности од броја бодова.


Уговоре са студентима потписао је градоначелник, Никола Лукач, а свечаности су присуствовали Валентина Мицковски и Мелита Гомбар, чланице Градског већа и Весна Данић, секретарка Секретаријата за социјалну заштиту.


''Веома ми је драго када имамо прилику да угостимо младе људе, који су будућност, не само наше Кикинде, већ читаве земље. Ништа нам неће вредети што смо урадили, ако то нема ко да наследи. Град Кикинда у последњих неколико година посебно ради на мотивацији младих људи како би још врендије радили, учили и били понос свог града. Ове године 378 студената добија стипендију или подстицај и без обзира на износ, важно је да знате колико вас уважавамо и да на младе рачунамо у времену које долази'', истакао је градоначелник.


Прошле године додељено је 367 стипендија, пре две године 258, док је 2021. године право на стипендију остварило 158 младих Кикинђана:


''Ове године смо подржали финансијски рекордан број студената. Јавни позив односио се и на стипендије и на подстицаје. Стипендије је добило преко 200 студената, док је осталим младим суграђанима припао подстицај'', појаснила је Весна Данић, секретарка Секретаријата за социјалну заштиту.


Извор и фото- Кикинда онлине

sr_RSSerbian