ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Сеоске спортске игре у Банатском Великом Селу
У организацији Спортског савеза Кикинде, уз подршку Спортског савеза Војводине и Спортског савеза Србије, у сарадњи са Градом Кикинда, у Банатском Великом Селу одржане су друге "Сеоске спортске игре", манифестација која је окупила четири екипе и које су се надметале у 10 спортских дисциплина.


Прво место припало је екипи домаћина, Банатском Великом Селу, које ће такмичење наставити на регионалном надметању, друго место заузели су Мокринчани, трећепласирани су били Наковчани, док је четврту позицију освојила екипа из Нових Козараца.Поред представника кровних спортских организација, манифестацији су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, Драган Пецарски и Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.


''Управо овакве манифестације промовишу оно најлепше у нашем друштву, а уједно представљају и све капацитете које село може да пружи. Свака месна заједница на територији нашег града је позната по добрим организационим способностима и по јако лепим манифестацијама, а локална самоуправа ће увек све то подржати'', рекао је градоначелник.


Спортисти су се надметали у врло интересантним дисциплинама попут фудбала, одбојке, надлвачења конопца, у шаху, бацању камена, скоку удаљ, обарању руку и другим које су биле интересантне и великом броју посетилаца:


''Град Кикинда подржава овакве манифестације, што је и јасно дефинисано у Стратегији спорта, која је недавно усвојена. Наше јасно опредељење је и развијање спорта и неговање традиције у сеоским срединама. Ово је заиста од великог значаја за Кикинду, која је град спорта и спортског туризма'', подсетио је Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.


Победник регионалног такмичења имаће прилику да на републичком надметању освоји изградњу спортског терена у свом селу:


''Надам се да су учесници задовољни и да смо се показали као јако добри домаћини, као и прошле године у Мокрину . Сеоске игре Спортског савеза Србије први пут су организоване пре шест година, када је учествовало само пет општина, док сада има око 40 учесника'', надовезала се Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.


Извор-Кикинда онлине

sr_RSSerbian