ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Више од 200 нових садница на имању „Лисовић“ у Новим Козарцима
На имању ''Лисовић" у Новим Козарцима, засађено је више од 200 стабала багрема. Акција садње организована је на иницијативу чланова Коњичког клуба "Зеленац", Боди-билдинг клуба "Слобода", Ловачког удружења "Фазан", Удружења жена и мештана. Средства су обезбедили и идеју подржали Град Кикинда, Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој и ЈП "Кикинда".Акцији су присуствовали и градоначелник Кикинде, Никола Лукач, члан Градског већа, Драган Пецарски, секретарка за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, Мирослава Наранчић и председница МО СНС, Бранислава Радуловић.


''Овакве иницијативе и акције су за добробит деце и свих осталих мештана. Најмлађи, али и остали мештани Нових Козараца, имаће сада много лепше место за дружење. Овај простор, величине око два хектара, ће када никне шума, бити изузетна локација за боравак у природи. Град ће увек подржавати овакве акције'', рекао је градоначелник.


На месту где је некада била дивља депонија, захваљујући труду и ентузијазму мештана Нових Козараца, сада се налази зелена оаза:


''И у наредном периоду ћемо наставити са уређењем и оплемењивањем овог простора'', надовезала се Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата заштиту животне средине.


Како би се посађене саднице што боље и брже развијале, избушиће се бунар на овој локацији, како би заливање било олакшано:''Овакве акције веома су важне, јер је проценат пошумљености на подручју нашег града и даље низак. И у наредном пеироду ћемо се потрудити, да уз подршку и помоћ локалне самоуправе, пошумимо и неке друге парцеле'', рекао је Марко Ћулибрк, председник Ловачког удружења "Фазан".


''На овом простору се припремају такмичари најјачих људи Европе, али долазе и деца из школе ради боравка у природи. Пре неколиког година основан је и Коњички клуб који ту организује Фијакеријаду'', објаснио је Драган Богојевић, председник Боди-билдинг клуба "Слобода".


Град Кикинда

sr_RSSerbian