ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Град Кикинда обезбедио комплете интерактивних књига са QR кодовима
Град Кикинда обезбедио је комплете интерактивних књига са QR кодовима свим вртићима Предшколске установе ''Драгољуб Удицки'' у нашем граду. Књиге, ауторке др Драгане Малешевић, са Високе школе струковних студија за образовање васпитача, представљене су у вртићу ''Плави Чуперак" и требало би малишанима да омогуће најсавременији начин учења. Овом догађају присуствовали су и Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''Град Кикинда је одлучио је да поклони књиге Предшколској установи што значи да ће сваки вртић имати комплет интерактивних дигиталних књига са QR кодовима. Сматрам да је инвестиција у образовање предшколаца веома важно, што нам је био мотив више да им омогућимо да размишљају на другачији начин, да маштају и уживају у чему ће им ове књиге свакако помоћи'', истакла је Валентина Мицковски .


Ради се о комплету од шест књига из едиције ''Књиге са којима се расте'', који је на Међународном сајму књига у Београду проглашем најбољим за децу и освојио награду ''Дечја књига године'':


''Те књиге сада имају свој живот у нашој Предшколској установи и врло је важно што су стигле до деце. Радим као професор на Високој школи струковних студија за образовње васпитача и могу да кажем да имамо изузетну сарадњу са вртићима. Ово је права прилика да деца у Кикинди уче и да се развијају на најсавременији могући начин, који је и научно потврђен'', додала је ауторка др Драгана Малешевић.


Захваљујући QR кодовима у књигама, деца ће бити у прилици да погледају ствари које нису била у могућности до сада:


''Од Градске урпаве Кикинда добили смо на поклон књиге које ће нам бити од велике помоћи, како деци, тако и васпитачима у васпитно-образовном раду. Књиге су веома необичне, врло интересантне са QR кодовима, потпуно другачије, што ће деци бити веома занимљиво'', надовезала се Кристина Дрљић, директорка Предшколске установе ''Драгољуб Удицки''.


Град Кикинда

sr_RSSerbian