ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Отворен 41. Међународни осмомартовски џудо турнир који, по први пут, траје два дана, а премијерно ће се одржати и џудо камп

Јуче је у “Кристалној дворани” у Зрењанину отворен 41. Међународни џудо турнир “8. март”, који се традиционално одржава поводом Дана жена, а окупља такмичаре из свих узрасних категорија - од полетараца до сениора. По први пут турнир траје два дана, а новина је и одржавање Међународног џудо кампа, такође први пут, у понедељак и уторак, 11. и 12. марта. У складу с тим, и број учесника биће рекордан - више од хиљаду.Догађај је отворио градоначелник Симо Салапура који је истакао да ће Зрењанин бити центар џудо спорта у Србији наредна четири дана.

- Честитам организаторима, џудо клубу "Пролетер", посебно на најуспешнијој години у историји клуба, када су у питању такмичарски резултати, 2023-ој. Желим им да наставе у том смеру, да развијамо борилачке спортове у граду, није то само џудо, али они су, уз рваче, свакако  носиоци квалитета када је у питању борилачки спорт - рекао је градоначелник, подсетивши да су џудисти Србије изборили и једну олимпијску норму за игре у Паризу ове године.

Турнир је првог дана окупио 546 такмичара, а организатори, Омладински џудо клуб “Пролетер”, истичу да турнир није само такмичење, већ и прилика за учење, дружење и промоцију џудо спорта. Такмичење се одржава на 5 борилишта, а турнир је за узрасне категорије U10 - полетарци и полетарке, U12 - млађи дечаци и девојчице, U14 - старији дечаци и девојчице, U16 - млађи кадети и кадеткиње, U18 - кадети и кадеткиње, сениори и сениорке.

Фото- Град Зрењанин
sr_RSSerbian