ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Уложено 11 милиона динара у иђошку школу
Више од 11 милиона динара уложено је у претходних неколико година , у радове у Основној школи "Миливој Оморац" у Иђошу. Средства за те намене издвојена су  из буџета града, али и Покрајинске владе. Градоначелник Кикинде, Никола Лукач недавно је са покрајинском посланицом Станиславом Хрњак обишао завршене радове на санацији подова у ходницима и на прилазним степеницама, за које је средства у износу од нешто више од три милиона динара издвојио Град Кикинда.


-Настављамо са улагањем у образовне установе на територији града Кикинда уз помоћ виших нивоа власти како би деца у овој, али и осталим школама имала што боље услове за рад. Заједничким снагама град, покрајина и република улажу у оно што је најважније, а то су наша деца и образовање- истакао је градоначелник.


Како је додао, у претходном периоду издвојено је и милион динара за замену осветљења у фискултурној сали у иђошкој школи као и 400 хиљада динара за кречење учионица и ходника, три милиона динара за санацију подова у учионицама и 300 хиљада динара за опремање школске библиотеке и формирање кабинета за технику и технологију.


Основну школу "Миливој Оморац" похађа 122 ученика. За намештај у учионицама и опремање канцеларија и за реконструкцију тоалета, Покрајинска влада је у протеклом периоду уложила преко три и по милиона динара.


Фото - Кикинда онлине

sr_RSSerbian