ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Почела нова сезона школе јахања
У Кикинди је почела нова сезона школе јахања на простору некадашњег погона три фабрике "Тоза Марковић". Организатор је  Коњичко удружење "Банат" Кикинда. Како је истакнуто,  часови ће се одржавати викендом и могу да их похађају старији од шест година.


Почетку нове сезоне у школи јахања присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде.


-Сви су добродошли  у школу јахања, где имају прилику да се уз искусне и стручне инструкторе опробају у овом лепом спорту. Град Кикинда и Туристичка организација ће у сарадњи са Коњичким удружењем наставити и лепу праксу недељне вожње фијакером. Иначе, спајање Кикиднског коњичког удружења и Коњичког клуба 'Банат' допринеће подизању квалитета овог спорта у нашем граду, бољим условима и бољим резултатима на различитим смотрама и такмичењима- истакао је градоначелник.


Планирано је док још траје школска година, да часови јахања буду викендом, а када буде лепше време, часови ће се одржавати и радним данима:


-Препоручио бих деци и младима да се прикључе школи јахања, јер имају прилику да буду у природи, са овим дивним животињама, одвојени од телефона и компјутера-  додао је Илија Рађеновић, председник Кикиндског коњичког удружења "Банат".


Фото- Град Кикинда

sr_RSSerbian