ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржана 36. седници Скупштине града Зрењанина
На 36. седници Скупштине града Зрењанина која је одржана 29. фебруара, између осталог, одлучивало се о комуналним питањима, имовинско-правним односима, статутарним одредбама, кадровским решењима у надзорним и школским одборима и јавним предузећима и другим темама.


Заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да се  доношењем Плана генералне регулације Граднулице и Ечке отварају  нове могућности за решавање одређених проблема присутних у овом тренутку на терену, али такође се отварају и могућности за развој туризма. -То се посебно односи на план Ечке, који омогућава даљи развој дворца Каштел, наравно уз сагласност са Дирекцијом за имовину Републике Србије. Бригу о суграђанима исказујемо кроз издвајање средстава за функционисање Опште болнице “Ђорђе Јоановић”, с циљем ангажовањем стручњака са стране за прегледе и консултације-рекао је Сантовац и додао  да је Скупштина изашла у сусрет угледном привредном субјекту, предузећу “Имсаплет-ЗР” чији су погони претрпели тоталну штету у пожару и увојила одлуку о додели бесповратних средстава у износу од милион динара, како би то предузеће наставило производњу, задржало раднике и позицију на тржишту.


Усвојеним предлогом Одлуке о измени Одлуке о манифестацијама од посебног значаја за град, међу манифестације је уврштен и “Банатски фестивал вина”, који се одржава у мају.


Скупштина је већином гласова усвојила Предлог Закључка о усвајању Стратегије за младе средњег Баната за период 2024-2030. године, као и Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања субјеката на којима се примењује Закон о јавним предузећима чији је оснивач Град Зрењанин, за претходну годину.


Скупштина је усвојила и предлоге решења о престанку дужности в.д. директора Јавног предузећа за урбанизам и именовању в.д. директора у том предузећу, а на то место постављен је Горан Фијат, некадашњи директор ЈКП “Чистоћа и зеленило”.


Фото-Град Зрењанин

sr_RSSerbian