ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Туристи се у Новом Саду осећају као код своје куће
Под слоганом „Авантура почиње овде“ на Београдском сајму је од 22. до 25. фебруара одржана првокласна туристичка манифестација скуп целог региона југоисточне Европе и других делова света 45. Медјународни сајам туризма.


Традиционално, на сајму су учествовале  најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни тур-оператори. Међу бројним штандовима, традиционално у Хали 4 нашао се и штанд Туристичке организације града Новог Сада .


Бојан Петровић из Туристичке организације града Новог Сада рекао је шта је то што туристе привлачи ка Европској престоници културе:


“Традиционално смо на Београдском сајму и имамо свој штанд . Претходних година смо имали преко 60 винарија на Фрушкој гори где смо развили шест винских праваца а један од њих је Новосадски вински пут и оно што истичемо у својој понуди су породичне винарије које имају заиста квалитетна вина и то је једна од наших препорука као оно што се наравно препоручује туристима, поред гастрономије и културно историјског наследја .Због Петроварадинске тврдјаве туристи најчешће и долазе у Нови Сад . Међутим оно што се често наводи као један од разлога велике посећености Новом Саду јесте та топлина коју он поседује , гостопримство јер ко год додје у Нови Сад осећа се добродошло и обавезно се добро забави и проведе . Ми смо Европска престоница културе и имамо доста институција културе као нпр Музеј Војводине и Музеј града НС “.  Сремски Карловци на Сајму туризма


У оквиру штанда Новог Сада на сајму је представљена и туристичка понуда Сремских Карловаца о којој је за наш портал говорила Милица Прљановић која ради у Туристичкој организацији као информатор сарадник преко програма Моја прва плата:


“Сремски Карловци су значајни што због историјских догадјаја али и због вина . Мајска скупштина , потписивање Карловачког мира су само неки од важних историјских догађаја а у овом месту се налази и Карловачка гимназија изградјена 1791. године, затим Богословија Св Арсенија Сремца изградјена само четири године након гимназије , Капела мира, Патријаршиски двор , Манастир Ваведења и многе друге знаменитости као Стражилово и споменик Бранка Радичевића а тренутно се ради и на уређењу пута до гроба Бранка Радичевића “.sr_RSSerbian