ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
15 година друштвено одговорног програма компаније НИС „Заједници заједно“
Градоначелник Града Кикинда, Никола Лукач, Саша Танацков, члан Градског већа и Душан Прекратић, представник корисника средстава пројекта "Заједници заједно", данас су присуствовали свечаном обележавању јубилеја, 15 година друштвено одговорног програма компаније НИС "Заједници заједно".


Програм је усмерен на унапређењу услова за образовање и на подршку пројектима основних и средњих школа у домену осамвревењавања наставног процеса и инфраструктуре објеката, као и пројектима научно - истраживачких организација и научно - технолошких паркова. У оквиру свечаности која је одржана у Палати Србија, представљени су резултати 1136 пројеката, који су реализовани у 13 градова широм земље, а у које је уложено 1,7 милијарди динара.Обраћајући се присутнима, Кирил Тјурдењев генерални директор НИС-а је истакао, да је у току програма "Заједници заједно" унапређен рад више од 180 образовних установа, 40 институција културе, 45 болница и домова здравља. Да је компанија НИС стуб енергетског снабдевања наше земље, као и да је једна од најуспешнијих компанија, рекла је у свом говору Министарка енергетике, Дубравка Ђедовић Хандановић.


Догађај су увеличали и министарка науке Јелена Беговић, министарка просвете, Славица Ђукић Дејановић, министар спорта, Зоран Гајић и министарка здравља Даница Грујичић као и представници других градова и локалних самоуправа. За 15 година сарадње преко програма Заједници заједно Кикинда је добила близу 272 мил.дин. (271.999.120,00 динара), а подржано је 172 пројекта.


Град Кикинда

sr_RSSerbian