ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Додељене борачке легитимације за 37 резервиста и добровољаца из ратова 90-тих
У Свечаној сали Градске куће додеље су борачке легитимације за 37 резервиста и добровољаца из ратова 90-тих. Борачке легитимације, које додељује Министарство за рад, борачка и социјална питања, својеврсне су картице погодности, на основу којих ће моћи да остваре бројне попусте у продавницама, предузетничким радњама и у бањама.Свечаности су поред градоначелника Кикинде, Николе Лукача, присуствовали Сања Лакић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, начелник Севернобанатског округа, Мирослав Дучић, Младен Богдан председник Градског парламента и Весна Данић секретар Секретаријата за социјалну заштиту.


''То је и њихов статус и уважавање, али и решавање стамбених питања и породичних ствари које град и држава могу да реше. Разговором ћемо и у наредном периоду решавати те проблеме. Град Кикинда је веома поносан на све борце и ратне војне инвалиде, и желимо да знају да смо ту за њих. Дугујемо им велику захвалност, али и извињење, јер у претходном периоду нису уважавани и поштовани колико то заслужују. Град ће, заједно са надлежним Министарством, покушати да реши проблеме са којима се они суочавају'', рекао је градоначелник.


За 37 Кикинђана и чланове породица палих бораца, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедило је борачке картице, уз помоћу којих ће имати различлите погодности:


''Захваљујући борачкој легитимацији, они имају бројне и знатно велике попусте, не само у свом граду, већ и у бројним компанијама, предузетничким радњама, апотекама, бањама широм Републике Србије. Надлежно министарство ове године планира да путем конкурса за борачка удружења издвоји 70 милиона динара, преко којих ће се финансирати њихове активности. Када је у питању боравак у бањама, у плану за ову годину је да се број ратних војних инвалида који на то имају право, удвостучи'', подсетила је Сања Лакић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Град Кикинда

sr_RSSerbian