ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Компанија НИС донирала комби возило за дистрибуцију хране Предшколској установи вредно више од четири милиона динара
Компанија НИС донирала је комби возило за дистрибуцију хране Предшколској установи, a свечана додела организована је у вртићу „Црвенкапа” у насељу Багљаш у присуству Вадима Смирнова, заменика генералног директора компаније НИС, градоначелника Симе Салапуре и Жељка Цвијановића, директора Предшколске установе Зрењанин.    


  Вредност донираног возила је више од четири милиона динара, а део средстава су, осим компаније, обезбедили и запослени НИС-а учешћем у хуманитарној акцији организованој поводом обележавања Дана компаније.        


Вадим Смирнов указао је да ће донација комби возила допринети да свежи оброци из централне кухиње стигну на време у 20 обданишта и до више од 2.600 малишана.


- То ће деци обезбедити редован оброк и добар почетак дана – рекао је он и додао да је град Зрењанин важан за компанију НИС будући да је прва производња реализована у нашем граду.


- Имамо овде доста наших колега чија деца иду у вртиће и сви смо једна велика породица. Данас сам имао разговор са градоначелником Салапуром о новим пројектима у Зрењанину. Компанија ће ускоро објавити нове тендере и ослушкујући јавност договорено је да нам и ове године у фокусу буду деца, а ми ћемо одлучити хоће ли то бити образовање или здравство и о томе ћемо ускоро обавестити јавност. Надамо се доброј сарадњи са Градом Зрењанином и много заједничких пројеката којима ћемо унапредити животни стандард грађана – рекао је Смирнов.      


Градоначелник Салапура указао је да се партнерство Града Зрењанина са компанијом НИС не огледа само у петнаест година кроз кампању „Заједници заједно“ и уложених 280 милиона динара, већ да је реч о партнерству пуних шездесет година од када је НИС пословао на територији нашег града.


- Желим да се захвалим и компанији НИС и радницима на овој значајној донацији за нашу Предшколску установу, за унапређење и олакшање функционисања предшколске, а оно што нас у овој години очекује јесте градња новог јасленог вртића који ће унапредити услове боравка наших најмлађих суграђана – рекао је градоначелник.        


Директор Цвијановић је оценио да је компанија НИС један од највећих социјалних инвеститора у Србији и да то доказује и данашња донација возила за транспорт хране.- То је само део компанијске улоге као донатора свих пројеката који су везани са младима и децом. Предшколска установа се овом приликом захваљује и радницима НИС-а који су својом акцијом скупили десет одсто од укупне вредности овог возила – рекао је Цвијановић захваливши у своје и име деце.        О сарадњи града Зрењанина и НИС-а:- Компанија НИС је од 2009. године кроз своје друштвено одговорне пројекте у град Зрењанин уложила више од 280 милиона динара - Компанија НИС и град Зрењанин су партнери и у оквиру највећег корпоративног друштвено одговорног програма компаније НИС „Заједници заједно“ од самог његовог почетка 2009. године

- У оквиру овог програма компанија НИС је у Граду Зрењанину подржала укупно 171 пројекат у чију реализацију је уложено више од 186 милиона динара

- За пројекте намењене унапређењу наставног процеса и рада образовних и научно-истраживачких установа у оквиру програма „Заједници заједно“ у 2023. години је за град Зрењанин издвојено 16 милиона динара.


Град Зрењанин

sr_RSSerbian