ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник Кикинде даровао прворођену бебу у 2024. години
Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, заједно са представницима Црвеног крста, посетио је Гинеколошко – порођајно одељење Опште болнице, како би уручио дарове за прворођену бебу у овој години . Ваучер у износу од 50.000 динара и пакет помоћи за прве бебине дане уручен је Јовани Васиљевић из Иђоша која је првог јануара у девет сати и два минута, у својој 22. години, родила малу Миону, тешку два килограма и 650 грама и дугу 49 центиметара.


''Мислим да не постоји ништа лепше од рођења детета, од нове бебе у нашој Болници. Сигуран сам да су задовољни и на одељењу јер струка и сама зна да каже да је добро када година почне са рођењем женске деце првог дана у години. Велику захвалност дугујемо комплетном тиму у болници, на свекодневном труду, а свим грађанима желим пуно здравља, породичне среће, радости и да заједнички урадимо још доста лепих ствари у нашој Кикинди'', рекао је градоначелник.


Беба Миона на свет је дошла три недеље раније:


''Хвала свима из болнице који су били уз мене. Беба је на свет дошла три недеље раније, осећај је био врло чудан, била сам исцрпљена, али све је прошло и сада када је беба ту, све је у најбољем реду. Када беба буде порасла, размишљаћемо о другој бебици. Захваљујем градоначелнику и Граду Кикинди на помоћи и лепом гесту'', истакла је мајка Јована Васиљевић.


Црвени крст Кикинде уручио је пакете помоћи за прве бебине дане, у оквиру прогама подршке коју годинама спроводи уз помоћ Црвеног крта Војводине:


''Највише волимо када првог јануара посетимо порођајно одељење и дарујемо све мајке и бебе које се ту налазе. Уручили смо девет пакета, а жеља нам је да пренесемо поруку нашим грађанима да знају да је Црвни крст увек ту за њих'', додала је Маријана Мирков, председница Црвеног крста Кикинда. У 2023. години у Општој болници било је 418 порођаја:


''Ово је сигурно најлепша вест и прелеп догађај за наш град. Мама и беба су добро, а оно што је лепо јесте да током првог јануара очекујемо још један порођај. Тренутно на одељењу имамо осам порођених жена и једну трудницу'', подсетила је др Бранислава Давидивић, начелница Одељења.


''У име Опште болнице у Кикинди честитам младој мајци Јовани Васиљевић на рођењу мале Мионе и надамо се да ћемо је поново видети на нашем одељењу'', поручио је др Владимир Прунић, заменик директора Опште болнице Кикинда.


Град Кикинда

sr_RSSerbian