ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Засађена десета „Школска шума“ у Башаиду
Ученици Основне школе ''1.октобар'' у Башаиду учествовали су у садњи десете ''Школске шуме'', која се налази на локацији ''Дударница'', у организацији Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој. Захваљујући овој акцији, све школе у насељеним местима Града Кикинде сада имају своју Школску шуму.Садњи је присуствовала и Мирослава Наранчић, секретарка ресорног Секретаријата.


''Циљеви овог лепог пројекта су да деца заједно расту са шумом, да науче да саде и чувају стабла, али и више науче о заштити и значају животне средине. У Башаиду смо засадили 150 стабала јасена, јавора, црвенолисних форми украсног жбуња и борова. До краја године требало би да завршимо и пројекат који финансирају Град Кикинда и Министарство за заштиту животне средине, у вези са садњом ветрозаштитних појасева на потезу Мокрин – Млака, у дужини од осам километара са око четири и по хиљаде садница пољског јасена, а завршетком те садње, приводимо крају и партерну садњу у самом граду'', истакла је Мирослава Наранчић.


У садњи на ''Титовом гају'' у Башаиду учествовали су и полазници ученичке секције за заштиту животне средине ''Еко јуниор'':


''Овом лепом еколошком акцијом завршавамо прво полугодиште, тако да се велики број ученика одазвао садњи, како бисмо сви заједно допринели нашој природи, уз чињеницу да се на овај начин сваки ученик повезао са животном средином. Врло је важно да проширимо свест о очувању животне средине јер смо сведоци климатских промена, тако да је битно да ученици постану свесни о значају животне средине'', додала је Невена Месарош Оличков, наставница хемије и координаторка ученичке секције за заштиту животне средине ''Еко јуниор''.


Град Кикинда

sr_RSSerbian