ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Усвојена Одлука о буџету Града Кикинде за 2024. годину
На 34. седници Скупштине града Кикинде , између осталог, одборници су усвојили Одлуку о буџету Града Кикинде за 2024. годину са пројекцијама на 2025. и 2026. годину, који износи три милијарде 885 милиона и 296 хиљада динара.


На Седници локалног парламента усвојени су програми пословања ЈП ‘’Топлана’’ и ЈП ‘’Аутопревоз’’ за 2024. годину, као и одлука о програму пословања ЈП ‘’Кикинда’’ за наредну годину.


Током образлагања поменуте Одлуке, градоначелник Кикинде Никола Лукач истакао је да следеће године почиње градња ритејл парка, завршава се кружни ток код Башаида, приводимо крају изградњу фабрике за прераду пијаће воде, увелико се ради на замени водоводног система, наставља се реконструкција Опште болнице, а не треба занемарити ни то што је прошле недеље постављен камен темељац за брзу саобраћајницу Осмех Војводине.


-Неће бити лако, али када смо сви заједно и пружамо подршку једни другима, када разговарамо са нашим грађанима, сигуран сам да нам много тога лепог предстоји за наш град, Војводину и Србију- рекао је градоначелник и најавио следећу годину као инвестициону.


На седници су усвојене и одлуке о новом ценовнику водоснабдевања и канализационих услуга, као и повећане цене услуга сакупљања и депоновања отпада компаније ‘’ФЦЦ Кикинда'' ДОО.


Фото-Град Кикинда

sr_RSSerbian