ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Музички пројекат ученичких парламената Економско-трговинске школе и Гимназије “Певамо заједно”
Ученички парламенти Економско-трговинске школе и Гимназије “Душан Васиљев” први пут организовали су заједнички музички пројекат “Певамо заједно”.


Прво место припало је Андријани Зобеници, ученици Гимназије, друго место освојила је гимназијалка Невена Росић, а треће Катарина Ристић из Економско - трговинске школе. Прво такмичење у певању ученика средњих школа одржано је у Културном центру, а присуствовала је и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''Похваљујем идеју младих суграђана да организују овакво такмичење. Ово такмичење има вишеструки значај, јер пре свега промовише уметност и подстиче и инспирише младе људе да се баве музиком, што би позитивно утицало на културну сцену нашег града'', истакла је Валентина Мицковски.


Такмичење је организовано на идеју и иницијативу председника ученичких парламената Гимназије и Економске школе, Катарине Чарапић и Жарка Утржана:


''Учеснице овог такмичења се већ баве певањем и поприлично су познате међу нама младима. Надметање је доказало да Кикинда има много младих талената'', рекао је Утржан.


''Циљ је дружење и промоција младих талената из нашег града. Пријатељи такмичења су за најбоље обезбедили ваучере'', објаснила је Катарина Чарапић. Трочлани стручни жири чинили су: Марија Алексић из Зрењанина, Душан Дакић из Београда и Николина Сувајџић из Кикинде.


Град Кикинда

sr_RSSerbian