ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Град Зрењанин издвојио 8,1 милион динара за развој женског предузетништва – градоначелник уручио уговоре корисницама
Градоначелник Симо Салапура уручио је данас у Градској кући уговоре предузетницама које су оствариле право на конкурсу за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање жена и подстицање развоја женског предузетништва кроз финансијску подршку у пословању на територији Града Зрењанина.        


Предузетницама се обратио и Мирослав Ђурић председник Општег удружења предузетника Зрењанин који је навео да у нашем граду има око 4.000 предузетника и око 6.000 запослених и позвао предузетнице да се удруже како би се још више оснажиле.      


Градоначелник је указао да је позитивно изненађен не само великим одзивом жена за овај вид помоћи, већ и резултатима које су кориснице претходних конкурса постигле у свом раду. Ове године, како је навео, бесповратна средства добило је 55 предузетница са територије нашег града, а Град Зрењанин за ту намену определио је 8,1 милион иако је првобитно планирано 5 милиона динара.        


    „Протекле три године, кроз буџет града Зрењанина, определи смо укупно 15 милиона динара за подршку женском предузетништву. Прве године, односно 2021. године, имали смо 12 корисница, а на данашњи дан, дакле, у 2023. године, укупно смо потписали уговор са 55 корисница средстава које ће добити од стране града Зрењанина. Мислимо да је ово једна добра мера, да је ово подршка локалне самоуправе женском предузетништву и подршка локалне самоуправе родно-равноправном буџетирању, када је у питању буџет града Зрењанина – рекао је градоначелник.    


  Истакао је и да је подршка женском предузетништву такође једна од приоритетних циљева у плану развоја града у 2030. години.- Честитам свим корисницама ових средстава, да их утроше на такав начин да развију свој посао, да буду видљиве, да развију своје бизнис планове. Град Зрењанин је ту да их подржи, да их промовише, а такође желим да се захвалим свом тиму, као и комисији која је креирала ове мере које су очигледно дале добре резултате – поручио је градоначелник Симо Салапура.          


Једна од корисница којој је данас уручен уговор је и Рената Ђорђевић Сабадош власница фирме „Ketering Cuisine“ из Зрењанина.- Десет година сам у предузетништву, а ова средства ми значе као нова енергија, јер када сте толико дуго у предузетништву увек вам треба неки нови налет енергије. Средства нам заиста значе, купујемо нову опрему која ће нам омогућити да производимо и нове производе, а верујем да ова помоћ значи и свим другим женама, пре свега ка подстицај да наставимо храбро даље – казала је она и поручила предузетницама које још нису конкурисале да то учине наредне године, напомињући да  су средства све већа, конкурси примамљивији и да је ове године било лакше конкурисати у односу на претходне две године.      


Сличног мишљења је и Тамара Стојановић из Ечке, која се бави производњом торти и колача.- Релативно сам млад предузетник, маја прошле фирма је званично почела са радом. Средства ми много значе јер, већи део опреме сам купила, али, увек нешто недостаје. Већ сам урадила бизнис план шта бих купила и захваљујем се Граду Зрењанину на средствима и такође поручила женама које нису прошле у овом кругу да аплицирају следеће године – рекла је новинарима Тамара Стојановић.


Град Зрењанин

sr_RSSerbian