ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Апликација пензионерске картице и на мобилном телефону
Фонд за пензијско и инвалидско осигурање позвао је све кориснике пензионерских картица да на свом мобилном уређају преузму апликацију „Пензионерска картица”.


Апликација је бесплатна и једноставна за коришћење и претрагу. Апликација садржи обавештења где се могу искористити пензионерске картице, колики су попусти које даваоци погодности пружају корисницима, као и на које робе и услуге се попусти односе.  


Истовремено, како кажу у Фонду ПИО, апликација омогућава пензионерима да у сваком моменту имају преглед фирми које дају попусте, увид у снижења, адресе… Имају и могућност да прате стање бодова, као и да прочитају најважније вести у вези с овом картицом. Међу најчешћим питањима Фонду ПИО, када је реч о картицама, су како се додељују бодови кориснику, као и чему служе додељени бодови оном ко користи пензионерску картицу.


Додељене бодове корисник пензионерске картице касније може искористити за остваривање додатних погодности, они се, међутим, не могу заменити за новац, али се могу сакупљати преношењем из месеца у месец. За утрошених 500 динара, кориснику пензионерске картице фонд додељује један бод. Пензионер с картицом може остварити укупан број бодова на месечном нивоу највише до висине износа просечне пензије у Србији према последњем објављеном податку.


Фонд води евиденцију о додељеним и утрошеним бодовима корисника пензионерских картица. Попусте кроз пријем бодова обезбеђују установе, јавна предузећа, финансијске институције, библиотеке, музеји, позоришта, бање, банке, спортски центри…

sr_RSSerbian