ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Празник музике у Кикинди: Шест хорова наступило на централној вечери фестивала ,,Мелодианум”
У организацији Културног центра Кикинда, уз подршку Града Кикинде и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, у овом граду одржава се четврти Интернационални фестивал хорова “Мелодианум”.Уз стручна предавања, публика је у прилици да погледа девет хорова из три земље током три фестивалске вечери. Програму су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски, као и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.


”Када год се у нашем граду одржавају овакве манифестације, сваки пут будем одушевљен знањем и талентом свих учесника, али и креативношћу и радом мојих сарадника који на најлепши могући начин припреме све како би се гости осећали лепо у нашем граду. Током три дана фестивала угостићемо велики број уметника, којима је Кикинда други дом и тако треба и да се осећају”, рекао је градоначелник приликом отварања манифестације.


Мелодианум је млад фестивал, који има потенцијала да заживи и у наредном периоду.


”Док имамо публику која показује афинитет према овој врсти музике, као и организаторе који су вољни да се програм обогати и употпуни новим садржајима, овај фестивал има будућност”, надовезала се Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.


Публика је била у прилици да слуша предавања, а друге вечери фестивала наступили су хор ОМШ “Петар Коњовић” из Београда, хор “Прво певачко друштво” из Шапца, “Арс вокалис” из Београда, хор Саборне цркве Свети Георгије из Новог Сада, хор “Зима” из Бара и кикиндски хор “Атендите”.


”Ове године смо окупили девет врхунских хорова из три земље. Свима смо уручили златне плакете Фестивала, а надамо се да ћемо наредне године имати још више учесника, још богатији програм и још више стручних предавања”, додао је Марко Марковљев, в.д. директора Културног центра.


Фото: Војводина уживо  

sr_RSSerbian