ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Четири породице добиле „кров над главом“

Након што су у Београду потписани уговори  о додели бесповратних средстава за куповину кућа, представници Града Зрењанина потписали су у Градској кући  четири нова уговора о куповини сеоских кућа са окућницом, у оквиру акције Министарства за бригу о селу Републике Србије.


Нове власнике добиле су празне куће у Белом Блату, Книћанину, Меленцима и Арадцу.

Заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да је акција Министарства за бригу о селу од самог почетка наишла на добар одзив у Зрењанину и да интересовање за куповину сеоских кућа и даље постоји.

Како се наводи на сајту Града Зрењанина, закључно са нова четири уговора, у сеоским срединама  купљено је укупно 57 кућа у 16 насељених места - Белом Блату, Меленцима, Перлезу, Томашевцу, Банатском Деспотовцу, Елемиру, Арадцу, Орловату, Стајићеву, Лазареву, Ечки, Михајлову, Златици , Ботошу, Лукићеву и Книћанину.

Министарство за бригу о селу покренуло је ову акцију 2021. године и од тада су додељена бесповратна средства за куповину 2650 кућа у сеоским срединама широм Србије. Из тог министарства најављују наставак програма већ почетком наредне године.

Фото- Град Зрењанин
sr_RSSerbian