ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Предавање намењено мотоциклистима, мопедистима и бициклистима старијим од 65 година
У просторијама Градског удружења пензионера у Кикинди одржано је предавање намењено мотоциклистима, мопедистима и бициклистима старијим од 65 година, на тему безбедног учешћа у саобраћају.


Предавање је одржано под покровитељством Савета за безбедност саобраћаја, док су предавачи били представници Агенције за безбедност саобраћаја и Института за безбедност у саобраћају из Новог Сада.Програму су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, председник Градског парламента, Младен Богдан и Небојша Јованов, члан Градског већа.


''Наши старији суграђани су препознати као врло активни учесници у саобраћају. Предавања попут овог пружају прилику да пензионери обнове своја знања и упознају се са најновијим безбедносним стандардима. Локални Савет за безбедност саобраћаја, на врло квалитетан начин, доста ради на едукацији суграђана, од најмлађих до најстаријих'', рекао је градоначелник.


Град Кикинда одавно је препознао потребу едукације у старијег становништва у што већем броју:


''Половина људи који као пешаци и бициклисти настрадају у саобраћајним незгодама су грађани старији од 65 година, због чега смо и подржали ову едукацију. Као представници града својим присуством желимо да покажемо колико је важно да се старији грађани нормално и слободно крећу у саобраћају, као и да знају на који начин да се сачувају и буду безбедни'', додао је Богдан.


Први корак ка безбедној вожњи је едукација:


''Посетиоци нашег предавања имали су прилику да чују на који начин су угрожени у саобраћају, али и како могу да се заштите и на који начин да се понашају у саобраћају како би били безбедни. Старија лица имају ограничене одређене психофизичке способности, па је у том смислу потребно посебну пажњу посветити овој категорији учесника у саобраћају'', објаснио је Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја.


Град Кикинда

sr_RSSerbian