ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Рагуш: Данас смо други по производњи бакра у Европи
Марина Рагуш чланица председништва Српске напредне странке, гошћа је новог издања емисије Отворени студио која ће се емитовати вечерас на ТВ Фрушка гора од 20 часова.


“Реч је о сукобу две Србије које на жалост никако да се сретну, имате једну Србију у 2012. години од чега није остало ништа, сећамо се да су фабрике биле закатанчене, да смо имали проблем са јавним предузећима” почела је разговор Рагуш и додала:


“Нама је велики изазов био да исплатимо пензије, јер смо тада на рачуну затекли 80 милиона евра, а за исплату пензија тад нам је требало 400 милиона евра”.


“Враћајући се на речи председника Александра Вучића који је тада рекао да уколико се реши проблем са јавним предузећим у Бору и Смедереву заправо је решено трећина буџета, где није постајала производња, а несретни радници су своју плату добијали са времена на време”, додала је Рагуш и истакла да смо данас други по производњи бакра у Европи.


“Таман када смо фискално консолидовали касу, дошле су историјске поплаве, које је пратила мигранстка криза, а онда је уследила корона”, присећа се Марина Рагуш.


“Тада смо успели да допремимо вакцине, заштитне маске, респираторе”, подсећа. Са инфраструктурним улагањима у Србији неће се стати ни следеће године, спојени су север са југом земље, исток са западом. Рагуш је говорила о бројним улагањима у здравствене установе на територији Србије али и о побољшању животног стандарда.


Целу емисију можете погледати вечерас од 20 часова на каналу Тв Фрушка гора.

sr_RSSerbian