ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Започета сарадња Града Кикинде и Привредне коморе Вал Доаз у Француској
Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Саша Танацков, члан Градског већа задужен за привреду и инвестиције, угостили су, у Градској кући, председника Привредне коморе француске регије Вал Доаз, Пјера Кишлија, који се посредством Привредне коморе Војводине на заједничком састанку, упознао са инвестиционим потенцијалима које наш град може да пружи. Састанку су, поред председника Привредне коморе Војводине, Бошка Вучуревића, присуствовали и запослени у компанијама ''Ле белиер'' и ''Мекафор''.


  ''Француским гостима представили смо инвестиционе потенцијале које поседујемо, што ће, сигуран сам, у великој мери интересовати француске привреднике, који ће имати прилику да се детаљније упознају са оним што имамо да понудимо. Поред тога, близина границе са Европском унијом, као и изградња брзе саобраћајнице, свакако ће бити од велике важности за наставак преговора и долазак инвеститора. Имамо информације да се увелико у нашем граду ради на пројектима авио-индустрије, али је познато и да су француске компаније код нас увелико на пољу аутомобилске индустрије, по чему је Кикинда деценијама позната, што значи да, поред пољопривреде, свакако треба да радимо и на тим пољима у привлачењу инвеститора'', рекао је градоначелник.  Привредна комора Вал Доаз започела је интензивну сарадњу са Привредном комором Војводине пре пет година:  


''Посебно ми је драго што сам у Кикинди јер у овом граду имам и породичне везе. Ово је моја прва посета Кикинди, морам да се упознам детаљније са компанијама и потенцијалима, а потом да доведем компаније из наше регије како би се детаљније упознали са оним што Кикинда нуди. Ми имамо велике пројекте који се тичу пољопривреде, поготово у оним гранама индустрије које желимо да опоравимо и надам се доброј сарадњи'', истакао је Пјер Кишли, председник Привредне коморе француске регије Вал Доаз и потпредседник Привредне коморе Великог Париза.  


У првих 10 месеци извоз из Војводине износи преко седам милијради евра, што је око четири процента више него протекле године:  


''У центру Вал Доаза налази се највећи аеродром у Европи и цела привреда је везана за авио и аутомобилску индустрију. Французима је тешко продати храну јер имају најбољу кухињу на свету, али зато можемо да им понудимо сарадњу из других области. Кроз овакве посете стварамо квалитетан амбијент захављујући ком привредницим пронађу начин да сарађују и управо су оваква умрежавања прави начин да креирамо заиста потенцијално добру привредну причу'', надовезао се Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе Војводине.


Град Кикинда

sr_RSSerbian