ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Смотра зимске службе у Кикинди
Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Небојша Јованов, члан Градског већа задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације, присуствовали су смотри Зимске службе у нашем граду која је поверена суботичкој фирми ''Војпут''.Предвиђено је да Зимска служба, све до 31. марта наредне године, одржава путеве првог и другог приоритета градских и саобраћајница ван града, у дужини од око 130 километара, док ће некатегорисани путеви трећег приоритета такође бити чишћени у случају већих падавина и ванредног стања.


''Приоритет ће бити прилази здравственим установама, објектима за снабдевање храном и осталим сличним установама. Имамо довољне количине соли и каменог агрегата, који ће се употребљавати по усвојеном плану рада Зимске службе'', рекао је Јованов. Како би сезона протекла успешно, на располагању фирми ''Војпут'' биће 150 тона соли и 30 тона хладне асфалтне масе за крпљење ударних рупа у току зимског периода:


''Имамо три камиона са посипачима, једну комбиновану машину са плугом и посипачем, грејдер и тракторе, који ће се користити у случају већих количина падавина и залађених путева. Све је спремно за предстојећу сезону'', додао је Драгољуб Шугић, директор компаније ''Градитељ'', која је у конзорцијуму са суботичким ''Војпутом''.


Град Кикинда

sr_RSSerbian