ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Расписан јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање младих на територији града Зрењанина – из градског буџета опредељено три милиона динара
Градоначелник Симо Салапура расписао је јавни конкурс за доделу бесповратних средстава  за економско оснаживање младих на територији града Зрењанина у  2023. години за шта је издвојено 3 милиона динара и позвао младе предузетнике да конкуришу.


Подсетио је на то да је прошле године по први пут расписан овакав конкурс за који је такође издвојено 3 милиона динара и када је шеснаесторо младих испунило услове конкурса и добило средства. Како је предвиђено програмом на основу ког је и расписан конкурс, право за подношење пријава имају мали и микро привредни субјекти и предузетници старости до 35 година - рођени од 1988. године па надаље.


Програм доделе бесповратних средстава за економско оснаживање младих на територији града Зрењанина у 2023. години као приоритет има подршку омладинском предузетништву јер оно представља велики економски потенцијал, извор нових запошљавања, а ентузијазам и енергија младих покретачка су снага развоја привреде и друштва.


Општи циљ овог програма је системско унапређење предузетништва међу младима, директна подршка реализацији њихових предузетничких идеја у првим фазама пословања, као и развој предузетничких способности и капацитета код младих. Крајњи циљ Програма је повећање свести о важности омладинског предузетништва, као и остваривање значајније улоге младих предузетника на тржишту рада кроз развој њиховог пословања, запошљавање већег броја људи и остваривање већих и одрживих прихода.  Средства су намењена:- за субвенционисање трошкова за улагање у набавку машине/опреме/ специјалнизованог алата, - за субвенционисање трошкова за набавку репроматеријала, - за субвенционисање трошкова за набавку рачунара и рачунарске опреме.Средства се одобравају:


1. за набавку машине/опреме/ специјализованог алата у висини од најмање 50.000,00 динара до највише 200.000,00 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и сл.2. за набавку репроматеријала у висини од најмање 30.000 динара до највише 150.000 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова превоза и сл. за набавку рачунара и рачунарске опреме у висини од најмање 50.000,00 динара до највише 200.000,00 динара, односно до 75% од фактурне (куповне) вредности са ПДВ-ом и без зависних трошкова набавке, услуга инсталације, обуке за коришћење и сл.


Рок за предају документације: 5. децембар 2023. године

sr_RSSerbian