ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржан 19. Међународни карате турнир у Башаиду
У Башаиду је одржан 19. Међународни карате турнир, који је ове године окупио преко 120 такмичара из 13 клубова, највише из наше земље, али и Румуније.


Спортској манифестацији присуствовали су градоначелник Кикинде, Никола Лукач, Младен Богдан, председник Градског парламента и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, заједно са представницима Савета месне заједнице.


''Од великог је значаја што се оваква спортска дешавања одржавају у малим местима поготово што се на такав начин пружа прилика за развој и усмерење деце ка здравом животу и правим вредностима које спорт доноси. Башаид је врло добар пример како треба радити са децом у руралном подручју нашег града’’, рекао је Пецарски.


Организатори спортске манифестације, коју су подржали Град Кикинда и Месна заједница Башаид, успели су да наставе традицију одржавања масовних окупљања која промовишу спорт и праве животне свредности:


''Врло сам задовољан на који начин смо успели да организујемо овај турнир јер смо управо на овај начин кроз спорт успели да напунимо школску салу, деци приближили овај спорт и то је оно чему тежимо. Велику помоћ добили смо од Града Кикинде и Месне заједнице'', додао је Радован Балог, тренер Карате клуба Башаид.


Град Кикинда

sr_RSSerbian