ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Град Кикинда је обележио Светски дан превремено рођених беба
Зграда Градске куће вечерас је осветљена љубичастим светлом и на тај начин Град Кикинда је обележио 17. новембар, Светски дан превремено рођених беба.„Мали дивови“ своје прве дане проводе у инкубаторима, па је љубичаста боја постала и њихов заштитни знак.Овај датум обележава се са циљем да се пажња јавности усмери на проблеме и изазове са којима се суочавају родитељи и превремено рођена деца.Овом скромном знаку пажње, присуствовали су Мелита Гомбар и Драган Пецарски, чланови Градског већа.


Кикинђанка Биљана Будаков у 27. недељи трудноће на свет је донела ћерку Мирјану у београдском породилишту Народни фронт. Њена беба имала је свега 770 грама и много здравствених проблема, због којих је око три месеца провела на Институту за неонатологију:


„Она је за мене највећи херој. Показала је како могу да се боре и како родитељи могу све када верују у своје дете. Она сада има четири године и мање здравствене проблеме, за које сам сигурна да ћемо их успешно решити“, рекла је Биљана Будаков.


Слични изазов пре три године прошла је и суграђанка Милана Жмукић, мама трогодишњег Балше, рођеног у шестом месецу трудноће у близаначкој трудноћи. Она је пренела важну поруку свим родитељима који се сада налазе у таквој ситуацији:


„Важно је мислити позитивно и веровати да ће њихова деца бити добро. Све се дијагнозе једног дана обришу и мали дивови израсту у велике људе. Касније у животу такође се види да су сви они прави борци“, закључила је Милана Жмукић.


Град Кикинда

sr_RSSerbian