ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Други круг лицитације за закуп пољопривредног земљишта – Њиве се дају у аренду на 15 и 30 година

Управа за пољопривредно земљиште објавила је да је у неколико градова и општина у Србији у току други круг надметања за закуп пољопривредног земљишта у државној својини.


Како се наводи на сајту те управе, расписани су јавни огласи за закуп пољопривредног земљишта на 15 до 30 година у општини Сечањ, Врање, Параћин, Житиште, Пожаревац, Тутин, Ковин, Ваљево, Александровац и Сокобања. У Сечњу се у закуп нуди око 2.930 хектара државног пољопривредног земљишта, а рок за пријаву је 13. новембар.


Период закупа је 15 година, осим за две површине, једне од 2.7895 хектара у катастарској општини (КО) Неузина и друге од 1.9987 хектара у КО Јарковац које су опредељене за давање на коришћење у непољопривредне сврхе за производњу енергије коришћењем обновљивих извора енергије Сунца и оне се дају у закуп на 30 година. У Врању се у закуп нуди 1.200 хектара државног пољопривредног земљишта на 15 година, а заинтересовани пољопривредни произвођачи своје понуде могу послати до прекосутра 15. новембра у 15 часова.


У Житишту је остало нешто мање од 200 хектара државног пољопривредног земљишта за други круг надметања и оно се нуди на 15 година, осим земљишта у КО Банатско Карађорђево, где је предвиђен период закупа годину дана . Рок за пријаву у Житишту истиче четвртак 16. новембра у 15 часова.

Други круг надметања оглашен је и у Великом Градишту и у овој општини је преостало око 397 хектара државног земљишта за закуп, а осим 14.5623 хектара земљишта у КО Пожежно које је предвиђено за подизање соларних електрана и које се даје у закуп на 30 година, остале површине се нуде на 15 година. Рок за пријављивање је четвртак16. новембар у 10 часова.


Детаљније информације о условима учешћа и роковима пријављивања налазе се у објављеним огласима на сајту Управе за пољопривредно земљиште.

Извор-Дневник.рс
sr_RSSerbian