ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Осам породица са по четворо деце и још 156 породица добило куће
„Осам породица са по четворо деце и још 156 породица добило је данас куће”, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић након заседања Комисије за доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом и додао „село које предњачи овога пута је Јаша Томић у општини Сечањ, где ће се скућити још седам породица.


Просек година је и даље испод 30, а повећава се број породица са више деце”. Кров над главом обезбеђен је за још 62 пара, 67 појединаца и 35 самохраних родитеља, укупно 226 људи и 150 малишана. Тиме се број додељених кућа од почетка године попео на 821, а од када је почео програм 2021. године на – 2.484.  


Заменик председника Комисије, агроекономиста Милан Простран поручио је:


„Очекује нас још једна комисија на којој ћемо одлучивати о захтевима који су пристигли до 1. новембра. Интересовање је у порасту и превазилази сва наша очекивања”. Међу 164 одобрених захтева младима широм Србије, налази се и појединац који је уз кућу у селу Горњи Бранетићи код Горњег Милановца добио и највеће имање од 2,2 хектара. То је уједно и највећа окућница од како је пре три године почео овај програм Министарства за бригу о селу.


У личним картама данашњих добитника стајаће нове адресе пребивалишта у 118 села од севера до југа Србије. Највише кућа одобрено је данас у Сомбору – 16, а на југу Србије највеће интересовање је владало за Алексинац где се досељава шест будућих власника своје прве некретнине.   Добитник највеће куће од 299 квадрата сели се у Нову Црњу, у село Радојево.


У најмању кућу од 28 квадрата, у сомборском селу Кљајићево уселиће се млади брачни пар. Најјефтинија кућа овога пута коштала је 463.733,25 динара и налази се у Доњем Љубешу код Алексинца и у њој ће становати трочлана породица.Извор-Политика.рс

sr_RSSerbian