ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
У Градској кући одржана свечаност поводом завршетка дипломатске мисије у Србији Георгеа Дину, генералног конзула Румуније у Вршцу
Након три мандата на функцији генералног конзула Румуније у Вршцу, Георге Дину завршио је дипломатску мисију. Тим поводом, уприличена је свечаност у Градској кући у Зрењанину, приређен пријем  за конзула и одржан пригодан уметнички програм.Домаћин пријема био је председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић, а пријему су присуствовали и члан Градског већа Маринел Мендреа, као и директор Зрењанинске филхармоније и председник  Фестивала румунског фолклора деце Војводине Роман Бугар.


Председник Скупштине града захвалио се господину конзулу, пре свега на томе што је током три мандата у нашој земљи, у граду Вршцу, урадио значајан посао на унапређењу добрих односа између наших двеју држава и народа.“Србија са Румунијом дели своју најдужу границу, али оно што је важније јесте да су са обе стране границе пријатељи, који међусобно сарађују и размењују искуства и идеје. Посебно је то изражено управо у нашем Банату, где су градови и општине укључени у различите пројекте прекограничне сарадње. Могу с поносом да кажем да је град Зрењанин у граду Темишвару и његовим организацијама нашао важне партнере и сараднике, а драго нам је и што  сарадња с братским градом Арадом такође дуго и с успехом траје”, поручио је Јањић, обраћајући се на свечаности.


Рекао је да би требало много времена за набрајање на које све начине наши народи међусобно сарађују, и овде и у Румунији. “Посебно је то изражено у култури и уметности, и наши данашњи гости углавном су из тих области. Зрењанин је са пуно разлога седиште Завода за културу војвођанских Румуна који ове године обележава 15 година од оснивања, а поносимо се и чињеницом да је наш суграђанин био др Раду Флора, најзначајнији румунски научни радник са ових простора”, указао је Чедомир Јањић и  поручио досадашњем генералном конзулу да ће за њега врата Градске куће у Зрењанину увек бити отворена и да ће нам бити задовољство да га угостимо и неком наредном приликом или поводом.


Град Зрењанин

sr_RSSerbian