ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Други Мали сајам спорта у Кикинди
У хали Спортског центра ''Језеро'' у Кикинди одржан је други Мали сајам спорта, на ком је ове године учествовало 70 клубова и више од 300 деце која су имала прилику да се детаљније упознају са оним спортовима којим би желела да се баве. Манифестацију, која траје већ 12 година, организовали су Министарство спорта и Спортски савез Србије, уз подршку Града Кикинде и Спортског савеза Кикинде. Поред градоначелника Кикинде, Николе Лукача и његових сарадника, манифестацији су присуствовали министар спорта, Зоран Гајић, покрајински секретар за спорт, Дане Баста, као и председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек.


''Порука са овог сајма јесте да се деца баве спортом, да слушају тренере, да буду понос својих родитеља и да што више своје слободно време користе играјући се и тренирају било који спорт. Град Кикинда већ годинама улаже у спортску инфраструктуру и спортски туризам на шта је стављен посебан акценат, али ништа од свега не би имало сврхе уколико деца не виде потребу да се играју или баве спортом, што и јесте наш основни циљ'', рекао је градоначелник.


У оквиру манифестације, малишани из предшколске установе ''Драгољуб Удицки'' имали су прилику да учествују у акцији ''Спорт је важан да би био здрав и снажан'', коју су приредили представници Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање.Мали сајам спорта био је и употпуњен предавањима у Центру за стручно усавршавање на којима су присутнима приближене теме попут ''Борба против допинга у спорту'' и ''Дијагностика у спорту'':


''Ово што смо видели, јесте велики број деце која очигледно вежбају, нису доведена само ради показивања, него се по покретима и спортској техници види да су у систему тренинга. Кикинда је град спорта, град који значајна средства улаже у спорт и који има вишедеценијску историју спорта којим се поноси'', додао је Зоран Гајић, министар спорта.


У оквиру Малог сајма спорта, Спортски савез Србије уручио је лопте за основне школе на територији Кикинде:


''Србија не мора да брине за будућност, има је у спорту и докле год се буду улагала средства увек ће бити оправдана јер наши спортисти нас увек обрадују и донесу нам светске, европске и на сваке четири године олимпијске медаље'', надовезао се Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian