ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Први „Сајам родитељства“ у Кикинди
У организацији УНИЦЕФ-а, Сталне конфенрецније градова и општина и Града Кикинде, одржан је први Сајам родитељства. На Градском тргу, поред музичког програма, били су постављени штандови на ком су своје прораме и радионице представиле све здравствене и социјалне установе у граду, док је у Културном центру Кикинда одржана трибина под називом ''Разиграно родитељство'', на којој су учествовали дефектолози, медицинске сестре, психолози и социолози.


Манифестацији су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.


''Желимо да пружимо подршку родитељима и старатељима да стекну или унапреде родитељске вештине, да креирају здрав, подстицајни и негујући амбијент за своје дете. Циљ је да промовишемо значај блискости, што је основ за отворену комуникацију и здраве породичне односе, односно да дете одраста у здравом амбијенту. Надам се да ће овај пројекат заживети и постати традиционалан'', рекла је Дијана Јакшић Киурски.


У програму су учествовали запослени у школи ''6.октобар'', у Дому здравља, Центру за социјални рад, Центру за пружање услуга социјалне заштите, Културном центру Кикинда, као и малишани Предшколске установе ''Драгољуб Удицки'':


''Циљ је да што више родитеља повежемо са нашим здравственим системом, да радимо на превенцији и промоцији кроз здраво родитељство. У школи за труднице могу да стекну основна знања од психофизичке припреме до порођаја и првих дана са бебом у кући'', подсетила је Оливера Вучковић Попов, координаторка Школе за труднице Дома здравља.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian