ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Никола Лазетић посетио младе фудбалере у Башаиду и Банатској Тополи
Прослављени фудбалер, Никола Лазетић, директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије, заједно са Николом Лукачем, градоначелником Кикинде, Станиславом Хрњак, покрајинском посланицом и Драганом Пецарским, чланом Градског већа, присуствовао је тренинзима млађих категорија у Башаиду и Банатској Тополи.Он је за играче ''Војводине" и ''Напретка" донео нове гарнитуре дресова, комплете за голмане и нове лопте, а уједно се и упознао са радом на младима у сеоским срединама на северу Баната.


''Велико је задовољство када наше клубове посети врхунски фудбалер, а данас директор млађих селекција Фудбалског савеза Србије, Никола Лазетић, који је имао прилику да види у каквим условима раде наша деца на селу, али и да се упозна са врхунским објектима и стадионима у које се улажу велика средства, како би се малишани у што већој мери бавили спортом. Опрема коју смо поделили фудбалерима сигурно ће допринети додатној афирмацији спорта, услове смо подигли на виши ниво, тако да ће брига свих нас допринети да се што више деце бави спортом, а не бих се изненадио да једног дана управо из Башаида, Банатске Тополе или неког другог села имамо и репрезентативце'', рекао је градоначелник.


Никола Лазетић није крио одушевљење изгледом стадиона ФК ''Војводина'' у Башаиду:


''Похваљујем Град Кикинду, Месну заједницу, представнике клуба и све оне који су допринели да овај стадион изгледа врхунски, од трибине, објеката до терена, а све како би се створили врхунски услови за квалитетне тренинге и утакмице. Мој посао је да сада обилазим клубове у мањим местима како бих се упознао са начином рада, али и да им пружим подстрек у ономе што раде. Суштина је да се деца баве спортом, да ли ће једног дана постати врхунски фудбалери није толико важно колико је битно да они одрастају уз спорт и буду добри људи'', додао је Лазетић.


Фудбалски клуб ''Војводина'' у Башаиду располаже са око 60 играча од којих је двадесетак у млађим категоријама:


''Ми у рад са млађим категоријама улажемо максималне напоре, трудимо се да наша деца постану добри људи, а онда и одлични спортисти. Деца много времена проводе на интернету за телефонима и рачунарима, зато морамо да пружимо максимум како бисмо их анимирали да се баве спортом'', надовезао се Зоран Сараволац, председник ФК ''Војводина'', Башаид.И Фудбалски клуб ''Напредак'' у Банатској Тополи ради на унапређењу квалитета у раду са млађим категоријама:


''У данашње време и ограниченим средствима, набавка нове опреме не поставља се као приоритет, тако да су дресови, комплети и лопте које смо добили од великог значаја за нас. Тренутно имамо 25 сениора и школу фудбала која функционише са око 30 девојчица и дечака, са циљем да следеће године једну селекцију укључимо у редовно такмичење'', истакао је Оскар Балинт, председник ФК ''Напредак'', Банатска Топола.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian