ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Представнице Кикинде победнице дечијег музичког такмичења „Србија у ритму Европе“
Представнице Кикинде победнице су телевизијског дечијег музичког такмичења "Србија у ритму Европе", а нашем граду припало је домаћинство такмичења за наредну годину. Победничку екипу која је извела кипарску песму ''Ла Ла Лове’’ чиниле су Ена Гогић, Ена Шошић, Милана Рајков и Ива Племић.


Победнице и организаторе музичког такмичења угостили су Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.


''Честитам нашим девојкама које су освојиле прво место, а Кикинди обезбедиле да буде домаћин оваквог фестивала наредне године. Град је врло поносан на наше учеснице, које су успеле заједно са војим менторима да доведу Европу у Кикинду, како бисмо је достојно представили, на најбољи начин. Потрудићемо се да направимо спектакл, да будемо добри домаћини и покажемо све оно чиме располажемо. Победницама желим да ово буду први кораци ка будућим пројектима у музичкој индустрији, поседују огромну жељу, велики таленат, а на подршку Града Кикинде увек могу да рачунају'', рекао је градоначелник.


Кикинђанке ће наступити и на интернационалном такмичењу ''Ритам Европе'' у Северној Македонији:''Презадовољне и пресрећне смо наступом, било нам је дивно, како на припремама и камповима, тако и на самом фестивалу. Дале смо све од себе, пуно смо радиле и трудиле се, тако да смо успеле да овај велики фестивал доведемо у Кикинду'', рекла је Ена Гогић.


 ''Девојке из Кикинде показале су велику професионалност, да су вредне рада и труда који им је фестивал пружио и оне су прави победници. Ради се о највећем фестивалу овог типа у Европи, који је постао српски бренд. Ми већ полако почињемо да упознајемо Кикинду као домаћина и да видимо какав ћемо програм припремити, а девојке водимо у Кипар на наградно путовање'', додао је Игор Карадаревић, директор програма ''Ритам Европе''.


Кикинда онлине

sr_RSSerbian